Jetnozzle

Nozzles worden gebruikt om zand te lossen of het zand met toevoeging van water weer vloeibaar te maken. Dit wordt bijvoorbeeld gebruikt in de beun van een baggerschip of op de kop van een zuigbuis om het zandmengsel op goede dikte te krijgen zodat het ruim goed geleegd kan worden. Een nozzle is een los slijtdeel wat eenvoudig te vervangen is. Tevens is dit product ontworpen om ook goed onder water te functioneren.

De Maropol Group verkoopt nieuwe nozzles en zijn verkrijgbaar is verschillende kleuren en maten. Daarnaast zijn er nozzles beschikbaar met flenzen aan de zijkant. Bij de nozzles kunnen ook spraydeflectoren worden geleverd. De spraydeflectoren houden de uitgang van de nozzle dicht wanneer deze niet gebruikt wordt. Hierdoor kan er geen zand in de leiding lopen.

De nozzles worden gegoten van polyurethaan. Polyurethaan beschikt over slijtvaste en brandvertragende eigenschappen. Daarnaast is dit materiaal geschikt om te gebruiken in combinatie met normaal en roestvrij staal. De polyurethaan heeft een elastisch vermogen tot wel 1000%.

Contact